הדברים שכדאי לקחת לבית הקברות, כל מה שחשוב לארגן לטקס עצמו, הנחיות לבוש – וטיפים לדרך בה תוכלו גם לטפל בעצמכם ביום הקשה הזה
כעת כאשר השעות הראשונות מאחוריכם הגעתם אל השלב הקשה מכל, שלב ההלוויה, השלב בו אנו נפרדים סופית מיקירנו ומלווים אותם בדרכם האחרונה. יום ההלוויה הוא יום ארוך ומתיש (נפשית וגם פיזית) כאשר בסיומו של הטקס בבית העלמין מתחילה גם השבעה. רכזנו עבורכם מספר טיפים שיעזור לכם להיערך ליום הקשה הזה, בתקווה שהעצות בכתבה זו יספקו לכם קצת תמיכה בשעתכם הקשה.
בטרם תצאו מהבית – זכרתם לטפל בעצמכם?
בשל הצער והבלבול אבלים רבים שוכחים לטפל בעצמם – אם זה לשתות, לאכול או אפילו רק לתת לגופם מנוחה למספר דקות. בטרם תצאו מהבית אל בית הקברות, הקפידו לאכול משהו ועוד יותר חשוב מכך לשתות. הטקס המתקיים בבית הקברות יכול להיות ארוך ומתיש, כמוהו גם הצעידה על עבר הקבר, הטקס עצמו והשעות שאחריו. טקסים רבים נערכים בימים חמים, בהם מבלים אנשים שעות תחת השמש הקופחת מבלי להניס דבר לפה, דבר שעלול לגרום להתמוטטות פיזית של האבל, להתעלפות ולעיתים אף לפינוי לבית החולים. אז זכרו, שמרו על עצמכם, גם כוס גדולה של מים קרים ופרי מתוק יכולים לעשות את ההבדל.
מה כדאי לקחת לבית הקברות ומה חשוב לארגן לטקס עצמו?
1. הספדים וקדיש – דאגו לדעת טרם הטקס מי ממבני המשפחה והחברים אמור לדבר ולהספיד את המת. בהתאם דאגו להביא הספדים (במידה ואתם מדברים), קדיש או כל דבר אחר. חשוב לדעת מי מתכנן לשאת דברים זאת בכדי לחשב את זמן הטקס ובכדי להימנע ממצב בו אדם שאינכם רוצים שידבר יחליט בהפתעה לשאת דברים.
2. כובע להגנה מפני השמש או מטריה להגנה מפני הגשם. במידה וזה מתאפשר הביאו כובעים או מטריות נוספות עבור אורחים אחרים.
3. בקבוקי מים – דאגו להביא בקבוק מים עבורכם ובמידה וזה מתאפשר בקבוקי מים נוספים עבור כל משתתפי הטקס הבאים לחלוק כבוד אחרון.
4. דיסקים (מוזיקת רקע) – במידה ואתם מעוניינים להשמיע מוזיקת רקע זכרו לקחת את הדיסקים מהבית. במידה ותרצו תוכלו גם לבחור שיר או שניים (אשר היו אהובים על המת או שמילות השיר מעבירות את אשר אתם חשים) שילוו את הטקס בעת שלב הקבורה או לאחר מכן.
5. מערכת הגברה – במידה ולא סגרתם את זה מול בית הקברות כדאי להצטייד במגבר קטן ומיקרופון מהבית, זאת בכדי למנוע מצב בו אנשים לא שומעים את הטקס מכיוון שהם עומדים רחוק מן הקבר וגם בכדי למנוע מצב בו אנשים נאלצים לצעוק בכדי שישמעו אותם.
6. פרחים – הביאו זר פרחים מטעם המשפחה הקרובה בכדי שתוכלו להניחו על הקבר.
7. נר זיכרון – הביאו נר זיכרון אותו תוכלו להדליק במקום.
8. מעיל או בגד חם אחר במידה ומדובר ביום קר.
9. כיסאות – מומלץ להביא כיסאות מתקפלים עבור בני המשפחה הקרובה ואורחים מבוגרים אשר יתקשו לעמוד במשך זמן רב.
10. דאגו למנות אדם קרוב אשר ידאג לקבל את פני המגיעים לטקס וינחה אותם למקום ההתאספות.
11. במידה ועליכם לשאת הספק או לומר קדיש דאגו לעשות חזרות בכדי למנוע טעויות הגייה. במידה ומישהו אחר אמור לעשות זאת ואיינו בקיא בקריאת תפילה או נשיאת דברים בפני קהל – המליצו לו לעשות זאת גם כן.
12. חבילת טישו – רוב ההלוויות מלוות בבכי רב, שלכם או של הקרובים, הקפידו להביא טישו לניגוב הדמעות וקינוח האף.
13. דאגו לסגור מול בית הקברות מי יערוך עבורכם את הטקס ומה יאמר בעת הטקס עצמו.
14. במידת הצורך דאגו להסעה מסודרת לבני משפחה מבוגרים, חולים או כאלה המתקשים להגיע מכל סיבה שהיא.
15. דאגו למניין – במידה ואתם יודעים מראש לפניכם טקס מצומצם ושקיים חשש שלא יהיו מספיק אנשים למניין, חשוב לתאם זאת עם בית הקברות כך שידאגו לספק לכם אנשים להשלמת המניין.
כיצד להתלבש להלוויה?
במידה ואתם מעוניינים לנהל את הטקס על פי המסורת, כמו גם את השבעה כולה, קיימת משמעות רבה לבגדים אותם תלבשו.
בני משפחתו הקרובים ביותר של המת (הורים, בנים ובנות, אחים ואחיות, בעל/אשה) יעברו במהלך טקס הקבורה גם טקס קריעת קרע בחולצה שתהיה לגופם. עוד על-פי המנהג המסורתי, על האבלים להישאר בבגדים שלבשו בטקס ההלוויה במשך כל ימי השבעה. בתום ימי האבל, יש הנוהגים להשליך את הבגדים ולא ללבוש אותם יותר. בשל כל הסיבות שצויינו, כדאי לכם להשקיע מחשבה מראש בנושא הבגדים שתלבשו. על פי המנהג הרווח במערב, נהוג ללבוש בגדים שחורים לאות אבל, אך מנהג זה איננו נהוג בקהילות ישראל.
במידה ואינם עורכים טקס יהודי מסורתי, הקפידו ללבוש בגדים קלים, נוחים, חלקים וצנועים.
0 תגובות
אתה יכול להיות הראשון להגיב לכתבה.